• Versie
  • Downloaden 17
  • Bestandsgrootte 8.19 MB
  • Aantal bestanden 1
  • Datum plaatsing 18 mei 2019
  • Laatst bijgewerkt 17 mei 2020

Waterfiets

Bijna 40 jaar na dato rijdt de SSN 23 023 de Hoogoven Expres naar Beverwijk en de voormalige Koninklijke Nederlandse Hoogovens en Staalfabrieken, het huidige Tata Steel. U kunt daarbij aanwezig zijn op de eerste stoomtreinreis van 2019, de Maidentrip van de 23 023.

Net als in 1979 zal de reis starten in Rotterdam CS (opstapplaats) en via Gouda (opstapplaats), Woerden, Breukelen, Amsterdam, Haarlem en de oudste spoortunnel van Nederland; de Velserspoortunnel halteren in Beverwijk. Zal het de 23 023 lukken de lange stoomtrein door de in 1957 in gebruik genomen en 3.324 meter lange Velserspoortunnel te trekken. Onder het genot van de machtige exhaust slagen tussen de hoge tunnelwanden zal de bevolking van Beverwijk weten dat we eraan komen.

In Beverwijk verlaat iedereen de trein en zal per historische bus vervoerd worden naar de enige staalgigant in Nederland.

Na een bezoek aan het Hoogovens Museum gaat u met de stoomtrein een rondrit maken over het terrein van Tata Steel. Helaas is een bezichtiging binnen het bedrijf niet mogelijk. Toch zal er voldoende informatie worden gegeven over alles wat u om u heen ziet.

Na afloop komt de SSN trein weer voorgereden en zullen we via een alternatieve, maar zeker een leuke route weer terugkeren. Vanaf Beverwijk via Uitgeest waar de 23 023 zal kopmaken, rijden we naar Zaandam door de Hemtunnel naar het Amsterdamse Havengebied. Hier zal de 23 023 wederom kopmaken en gaat de reis richting Amsterdam CS. Hier houden we een fotostop. Vanaf Amsterdam gaat de reis terug zoals we gekomen zijn naar Gouda en Rotterdam.